1. Wat Is Braziliaanse jiujitsu?

Braziliaanse jiujitsu is een submission gebaseerde vechtsport. De focus ligt op het naar de grond brengen van je opponent, je opponent controleren en technieken te gebruiken om hen tot opgave te dwingen via submission. Dit kan met wurggrepen en gewrichtsklemmen.
2. Heb ik ervaring nodig?

Kort antwoord: Neen.
Ervaring of fysieke fitheid is absoluut niet essentieel, maar kan natuurlijk ook geen kwaad!
Hier bij PHD-BJJ hebben wij sinds dit jaar een gloednieuw programma "START to BJJ" om de drempel om met deze sport te starten te verlagen. Spring gerust eens binnen voor een kenningsmaking en info!

Proeflessen:
Wij bieden 2 gratis proeflessen aan.
Een short, een nauwsluitend shirt, handdoek en fles water zijn voldoende voor deze proeflessen.

3. Ik ben niet meer van de jongste, is het te laat om BJJ te starten?

Het is inderdaad een cliché gezegde, maar je bent nooit te oud om te starten!
BJJ is een sport die kan beoefend worden door quasi iedereen, plezier en blessurepreventie is iets wat we bij PHD het allerbelangrijkste vinden.

De mentaliteit bij ons in PHD-BJJ is dat ieder voor zichzelf het tempo en de intensiteit kan uitmaken. Wie anders dan jijzelf kan uw limitieten inschatten?
4. Kan mijn kind aan BJJ doen?

Jazeker! Wij raden BJJ voor kinderen zelf enorm aan daar de sport en de discipline enorm voordelig is voor de ontwikkeling van je kind. Ouders kunnen de trainingen bijwonen langs de zijlijn in onze bioscoopstoeltjes voor toeschouwers.
5. Wat voor materiaal heb ik nodig?

Als je een proefles meedoet is het voldoende om een short zonder rits en een aansluitend shirt mee te brengen.

Als je beslist verder te doen met de sport is een kimono (of jiujitsu gi) essentieel voor de BJJ-lessen en een short plus rashguard voor de nogi-lessen. Vraag gerust voor advies aan een van je medeleden of coaches.
6. Wat is dojo etiquette?

1- Vinger- en teennagels moeten getrimd zijn, zodat je niemand per ongeluk kan bezeren.

2- Gepaste kledij, draag geen kledij met ritsen, knopen of dergelijke.

3- Draag geen juwelen op de mat. horloges, piercings  en kettinkjes doe je best af.

4- Schoenen op de mat is in BJJ een van de grootste "zonden"! Gezien wij met onze blote voeten en handen en ook ons gezicht in contact komen met de mat is het niet aangeraden om deze te betreden met schoenen. Bijkomend wordt er ook niet met blote voeten van de mat gegaan, hier dragen we dan slippers.

5- We trainen niet onder invloed! Wij behouden ons het recht om mensen die dit toch doen van de mat te sturen.

6- Te laat komen: Dit kan gebeuren en kan geen kwaad, kleed je gewoon om en wacht dan aan de rand van de mat om je aan te melden bij een van de coaches. Als je vroeger wil vertrekken laat je dit ook even weten aan de coach.

7- Iedereen, coaches en leden, wordt geacht respect te tonen naar je teamgenoten. Ongeacht ras, religie, politieke overtuigingen, geaardheid of geslacht.

8- Stay healthy! Wanneer je merkt dat je ziek bent is het beter om pas terug te trainen wanneer je terug beter bent. Heb je een infectie zoals staph of ringworm is het zwaar uit ten boze om iets van contactsporten te doen! Laat je infectie behandelen voor je terug traint!
 

You may also like

Back to Top