PHD-BJJ is ontstaan ergens in 2012, na een nachtje stevig doorzakken.
De club is opgericht door Koen Smets, komende van Hybrid-Dojo uit Brussel, en Jurgen Goemans, komende van Perfect Team, vandaar de naam Perfect Hybrid Dojo (PHD).

Koen is ergens einde jaren 90 met BJJ begonnen. BJJ bestond amper in België, maar zijn kyokushin-sensei Mario D’hoker was mee op de kar gesprongen en zodoende kon er BJJ getraind worden in het Brusselse.
In die periode werd de Belgische BJJ-scène gesticht, er werd regelmatig samen getraind met de andere grondleggers van BJJ in België, Patrick CHAPUT en Juan GRIZZO.
Het waren zotte tijden in het begin. Vrijdag horen dat er zaterdag een stage werd gegeven door Saulo Ribeiro in Parijs, hup de auto in.
Op die manier hebben we seminars meegemaakt met Flavio Behring, Saulo Ribeiro, Jean Jacques Machado, etc…

In 2012 heeft Koen zijn zwarte band behaald in Sao Paulo, onder toezicht van Flavio Behring, nu ondertussen 9de dan. In Hybrid Dojo werd ook aan MMA gedaan. We zijn in het lokale circuit begonnen, maar we hadden met Ben Dandois en Tommy Depret toch uitschieters op internationaal niveau. Zij hebben elk nu hun eigen mma-team, met elk hun successen.

In 2012 begonnen we ons clubje in de Tragel in Aalst. Daar is de basis gelegd van wat later die unieke PHD identiteit werd:
technisch hoogstaand trainen in een aangename sfeer (lees: we are serious about our BJJ but not about ourselves).
Op die manier zijn we trapje per trapje gestegen qua niveau. We hebben ondertussen één wereldkampioene (Fran Vanderstukken) voortgebracht, alsook 2 vice Europese kampioenen (de 2 andere lesgevers: Alexander en Dominiek) en tal van podiumplaatsen in de Benelux.

PHD is een niet-geaffilieerd team, we hebben geen grote goeroe die ons 3x/jaar verplicht les komt geven. Om ons niveau op peil te houden nodigen we regelmatig toppers uit.
Zo hebben we al Craig Jones, Ethan Crelinsten, Pierre-Olivier Leclerc, Ffion Davies, Oliver Taza, Robert Degle, Ross Nicholls, Bernardo Pitel, etc… op bezoek gehad en gaan we geregeld op locatie om onze kennis bij te schaven. Dit is meestal in het Nederlandse, maar is ook al enkele keren New York, Londen, Parijs etc geweest
.

You may also like

Back to Top